Var ska man börja?

Så, resan från noll till koll har börjat. På twitter kommenterade @Gillqvist om Noll till koll att “Det är kul och viktigt att lära sig nya saker vare sig det handlar om finans, programmering, mat och vin eller något annat. Nyfikenhet är en väldigt bra drivkraft”.

Nyfikenheten, den har jag. Men just nu känns lite som att jag ska gå in i en labyrint, men stor risk att gå vilse på vägen. Det ingår såklart, men jag gillar att åtminstone förbereda mig lite på vad som väntar.

Jag har kommit fram till att jag behöver en startpunkt och det enklaste första steget, tror jag, är att börja ta kontakt med folk som kan mer än mig för inspiration. Alla har ju varit nybörjare någon gång! Jag tänkte börja genom att nå ut till personer som jag har sett på sociala medier och ställa dessa frågor:

  • Vem är du?
  • Hur började du intressera dig för finans och aktier första gången? 
  • Vad är ditt bästa tips till en nybörjare som inte kan så mycket?
  • Och hur tycker du att man ska gå tillväga för att sedan fortsätta utvecklas vidare?

Förhoppningsvis kan mina frågor leda mig in på rätt spår för var jag ska börja någonstans så att den förvirring jag känner så här i början kan minska. 

Trevlig helg till er alla!

P.S. Följ mig gärna på twitter →  @nolltillkoll och hör gärna av dig om du har någon fråga du skulle vilja lyfta upp.